Antalya Balıkevi Klasiği: Kremalı Pazı Sarması
Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi; yemyeşil doğası, enfes yemekleri ve hırçın denizi ile bizleri kendine hayran bırakan bir güzelliğe sahiptir. Gezi severlerin tatil planlarında yer alan bu muhteşem bölge, aynı zamanda sıcak ve samimi insanlara ev sahipliği yapmaktadır. Karadeniz; tarihe imza atan
İtalyan Mutfağından: Deniz Ürünleri Spagetti
Akdeniz’in samimi havasını, geleneksel ve ilgi çekici şehir güzelliklerinde bulduğumuz, tatillerin vazgeçilmez rotası İtalya, tarih ve kültür bakımından pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ülkelerden bir tanesidir. Aynı zamanda tatil için nereye gitsek? sorusuna verilecek cevapların içinde adını muhakkak gördüğümüz,
Şefin Tavsiyesi: Safranlı Karides
Safran, keskin ve aromatik tada sahip saymakla bitmeyecek faydası bulunan baharat çeşitlerinden bir tanesidir. Yemeklere farklı bir lezzet katmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu safranın, aynı zamanda dikkatli ve kararında kullanılması gerekmektedir. Acı ve keskin bir tadı bulunan bu baharat, fazla kullanıldığı
Antalya’nın Tarih Kokulu Lezzeti: Hibeş
Osmanlı medeniyeti pek çok kültüre ev sahipliği yapmış bir tarih kronolojisine sahiptir. Yer aldığı konumun avantajlarını, farklı geleneğe sahip göç çeşitliliği ile bütünleştiren bu medeniyetin izlerini, günümüzde canlı ve unutulmamış bir şekilde görmekteyiz. Osmanlı medeniyetinin birbirinden farklı birçok kültüre ev sahipliği
USTA LEZZETLERDE BUGÜN: ISTAKOZ THERMİDOR
Istakoz, farklı boyut ve renk çeşitliliğine (mavi tonlarından yeşil, kahverengiye kadar renklerde görülebilir) sahip bir deniz canlısıdır. Lezzeti ve etinin yumuşaklığı, pek çok deniz canlısına göre oldukça farklı olan Istakozu, Dünya Mutfağında çeşitli tarifler ile görebiliriz. Türkiye'de Marmara denizi, boğazlarda,