Evde Mükemmel Salata Yapmanın Püf Noktaları

Evde Mükemmel Salata Yapmanın Püf Noktaları

Tarih bize salataların ilk antik Yunan ve Roma dönemlerinde ortaya çıktığını söylemektedir. Kelimenin kökü, Latince tuzlu şeyler anlamına gelmektedir ve genellikle o zamanlar yağ, sirke ve tuzla yapılan çiğ sebzeler ile yapılan yemekler için kullanılmaktadır. Yaz ve sonbahar, salata için…

 Yemeklerin Vazgeçilmezi: Baharatlar

Yemeklerin Vazgeçilmezi: Baharatlar

Antalya’nın en iyi restoranlarından biri olan Antalya Balıkevi olarak bugün sizlere yemeklerin olmazsa olmazı olan, mutfakların vazgeçilmezi; baharatlardan bahsedeceğiz. Baharatlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin! Yemeklerinize lezzet katmanın yollarını mı arıyorsunuz? Tariflerinize lezzetli baharatlar ekleyin!…

 Lezzet Dolu Bir Deneyim: Balık Köftesi

Lezzet Dolu Bir Deneyim: Balık Köftesi

Sağlıklı ve enfes lezzetlere sahip deniz ürünlerinin en çok tüketilen canlısı şüphesiz balıktır. Hem maliyeti açısından hem de sağlıklı olması açısından ulaşabilirliği yüksektir. Fakat her güzel şeyin bir kusuru vardır. Balığın can sıkan bu kusuru kılçıklarıdır. Balık kılçıkları, balık severlerin…

 Türk Mutfağının En iyi 6 Mezesi

Türk Mutfağının En iyi 6 Mezesi

Mezeler kültürümüzün olmazsa olmaz özel lezzet parçalarından bir tanesidir. Gerek gittiğimiz yemek restoranlarında gerekse evlerdeki mutfaklarımızda tercih ettiğimiz pek çok farklı lezzete sahip meze çeşidi bulunmaktadır. Fava, Atom, Hibeş, Girit Kabağı bunlardan sadece birkaçıdır. Soğuk mezeler daha çok ana yemeklerin…

 Gurme Lezzet: Levrek Carpaccio

Gurme Lezzet: Levrek Carpaccio

Bugün İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden Levrek Carpaccio ile karşınızdayız. Özenle hazırlanmış masaların unutulmaz tabağı olan bu nefis başlangıç yemeği, damaklarda bıraktığı gurme lezzeti ile her daim tercih edebileceğiniz bir tat harmonisine sahiptir. Antalya’nın en iyi restoranlarından olan Antalya Balıkevi olmak…