Evde Hazırlayabileceğiniz Antalya Balıkevi Lezzetleri
Tüm gün evde kaldığımız bu dönemi daha verimli geçirmek adına, herkes gibi bizler de kendimizi mutfaklarımızda yeni tarifler denerken buluyoruz. Özellikle farklı dünya mutfaklarına ait yemeklerin gün yüzüne çıktığı bu süreçte evimiz, birbirinden nefis kokulara ev sahipliği yapıyor. Sosyal medya mecraları bu konuda oldukça zengin içerikler üretilen platformlar olarak dikkatlerimizi çekiyor. Bu mecralar üzerinden paylaşılan tarifler, bizleri adeta denememiz için iten bir güç haline geliyor. Aynı zamanda daha önce tatmadığımız ya da hiç mutfaklarımızda pişirmediğimiz tarifleri yine bu sayede deneyerek keşfedebiliyoruz.
Bugün Antalya’nın en iyi balıkçı restoranları lokasyonlarından biri olan Antalya Balıkevi olarak bu süreçte evlerinizde deneyebileceğiniz, menümüzde yer alan birbirinden farklı tat aromasına sahip lezzetleri sizlerle paylaşacağız.
Balık Köfte
Balık Köfte, nisan ayı mevsim balıkları çeşitlerinden biri olan levrek ile yapabileceğiniz harika bir ara sıcak lezzetidir. Ana malzemesi Levrek olan bu lezzeti; Galeta Unu, Taze Soğan, Kapya Biber ve Kaşar Peyniri ile lezzetlendirerek ortaya harika bir yemek çıkartabilirsiniz.
Balık Köfte, özellikle balık yemeyi sevenler fakat balığın kılçığını ayıklamakta zorlananlar için hem pratik hem de sağlıklı bir seçenek olacaktır. Tabağınızın yanında boş kalan kısmı ise hazırlayacağınız mevsim yeşillikleri ve diğer sebze çeşitleri ile renklendirerek lezzeti taçlandırabilirsiniz.
Çıtır çıtır bir lezzet
Kalamar Tava
Evde hazırlayabileceğiniz bir diğer lezzet Kalamar Tava, çıtır çıtır dokusu ile içinizi ısıtan lezzetlerden biri olacaktır. Nisan ayı mesim balıkları çeşitlerinden biri olan ve Antalya Balıkevi menüsünde ara sıcak olarak yerini alan Kalamar Tavayı hazırlarken özellikle dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, kalamarlarınızın taze olmasıdır.
Bu tarz tariflerde etin tazeliği yemeğin lezzetini belirleyen ilk püf noktalarından biridir. Daha sonrasında; Kekik, Cin Biber, Sarımsak, Pul Biber ve Zeytin Yağını kullanarak bu harika kalamarları lezzetlendirebilirsiniz. Protein ve Omega 3’e her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu harika lezzete şans verebilirsiniz.
Gavurdağı Salatası
Salatalar pek çok yemek masasının vazgeçilmezlerinden biridir. Aynı zamanda sağlıklı ve hafif olması ile ağır yemeklerin yanında tercih edilen kurtarıcılardandır. Salata çeşitlerinden bir tanesi olan Gavurdağı Salatası, özellikle evlerimizde sık sık hazırladığımız, adını bir çok yemek restoranının menüsünde görebileceğimiz salataların başında gelmektedir.
Antalya’nın en iyi balıkçı restoranları menüsünde de adını sıklıkla görebileceğimiz Gavurdağı Salatasının en önemli ve dikkat edilmesi gereken özelliği içerisinde yer alan; Salatalık, Domates, Soğan ve Turpun minik minik doğranmasıdır. Minik parçalar halinde hazırlanan bu harika salata, daha sonrasında Ceviz İçi, ZeytinYağı, Limon ve Nar Ekşisi ile tamamlanmaktadır. Sizlerde evde bu lezzeti hazırlayarak sağlıklı ve lezzetli öğün geçirebilirsiniz.
Izgaranın en güzel hali
Köy Peyniri Izgara
Antalya Balıkevi’nin pratik lezzetlerinden olan Köy Peyniri Izgara, evde hazırlayabileceğiniz harika seçeneklerden bir tanesidir. Izgara tadını farklı tatlarda yakalamayı sevenler için güzel bir seçim olacaktır. Sadece; Köy Peyniri, Pul Biber, Taze Kekik ve Zeytinyağı malzemelerini kullanarak, ortaya enfes bir lezzet çıkartabilirsiniz.
Köy peyniri Izgara hazırlarken dikkat etmeniz gereken noktalardan bir tanesi de peyniri çok fazla ızgara işlemine maruz bırakmamanızdır. Yeterli derecede pişirerek servise hazırlanmanızı tavsiye ederiz.
Mantar Dolma
Mantar Dolma, taze mantarların; Tereyağı, Kaşar Peyniri ve Pul Biber ile lezzetlendirilmesiyle ortaya çıkan nefis bir Antalya Balıkevi ara sıcağıdır. Evlerinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzeti, akşam yemeğinde meraklı gözlerle buluşturabilirsiniz.
Antalya’nın en iyi balıkçı restoranları menülerine baktığımızda daima ilk sıralarda gördüğümüz, yapılışı oldukça pratik olan bu enfes lezzet, acil günlerinizin kurtarıcı alternatiflerden biri olabilir. Mantar Dolmanın püf noktalarından en önemlisi de hazırlarken düşük ateşte pişirmeye özen göstermenizdir.
Ceviz Tatlısı
Antalya’da yiyebileceğiniz en lezzetli tatlılardan biri olan Ceviz Tatlısı, aynı zamanda Antalya Balıkevi vazgeçilmezlerinden biridir. Mevsimin taze cevizlerinden hazırlanarak masalarınıza gelen bu harika tatlıyı, evde denemeye ne dersiniz?
Kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz malzemelerle Ceviz Tatlısı hem sizi hem de sevdiklerinizi harika tadı ile mutlu edecektir. Tadını dengelemesi adına vanilyalı dondurma ile servis etmenizi tavsiye ederiz. Böylelikle ağır olmayan diğer taraftan lezzeti bol bir tatlı deneyimi yaşayabilirsiniz.
Antalya Balıkevi’nin birbirinden nefis lezzetlerini seçtiğimiz, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu harika lezzetleri denemeyi unutmayın!
Hazırladığınız Antalya Balıkevi lezzetlerini sosyal medya mecralarımız üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.
Afiyet olsun