Somon Yemeniz İçin 6 Neden
Somon, mavi suların faydası saymakla bitmeyecek deniz ürünlerinden bir tanesidir. Hem lezzeti hem de sahip olduğu vitamin, mineral ve Omega 3 değerleriyle uzmanlar tarafından 7’den 70’e tüm yaş grubunun tüketmesi tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda somonun, yapılan araştırmalar doğrultusunda özellikle kalp sağlığına oldukça önemli katkıları olduğu görülmüştür.
Hem bu kadar sağlıklı hem de kolaylıkla bulabileceğiniz deniz ürünün yapılışı çok pratik ve diğer deniz ürünlerine kıyasla pişirme süresi daha kısadır. Genellikle balık restoranlarında ızgara pişirme tekniği ile hazırlanan somon, evde hazırlayacaklar için fırın en iyi pişirme yollarından biri olacaktır. Dışarıda yemek isteyenler, Antalya Lara Balık Restaurantlarından biri olan Antalya Balıkevi’nde bu lezzete kolayca ulaşabilirler.
Somonu zengin protein içeriğiyle tek başına, yanında başka bir lezzet olmadan tüketebilirsiniz. Fakat sade tercih etmek istemeyenlere somonu kuşkonmaz sebzesi ile yemelerini tavsiye ediyoruz. Kuşkonmaz somonun yanına en çok yakışan yeşil sebzelerden biridir. Bir diğer seçenek ise Antalya yemek denildiğinde akıllara gelen Hibeş mezesidir. Somonu, farklı tat aromalarına sahip Hibeş mezesi ile daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Bugün Sizlere Antalya Balıkevi ailesi olarak somon yemeniz için 6 nedeni adım adım sıraladık. Bu nedenleri dikkatli bir şekilde okuyarak günlük hayatınızda uygulamanızı öneriyoruz.
Hadi başlayalım!
Omega 3 açısından zengin
Somon içerisinde yer alan vitamin ve minerallerin, pek çok rahatsızlığa olumlu etkide bulunduğu, yapılan araştırmalar ile ortaya çıkmıştır. Yararları kadar lezzeti ile de sevilen somon, aynı zamanda insan vücudunun her koşulda ihtiyaç duyduğu Omega 3 açısından da oldukça zengin bir deniz ürünüdür.
Diğer taraftan uzmanlar, etinde bulunan sağlıklı yağların insan vücuduna oldukça fayda sağladığını belirterek, düzenli tüketildiği durumlarda yararlı etkinin kısa sürede görülebileceğini tespit etmişlerdir.
Zamanı Olmayanlar için lezzetli bir alternatif
Pişirme süresi kısa ve zahmetsiz
Somonun diğer deniz ürünlerine kıyasla pişirme süresi kısadır. Evde yapacaklar için özellikle uzun süren saatlerle pişirmemelerini öneririz. Diğer tüm etlerde olduğu gibi somonda, çok pişirildiği takdirde içinde bulunan yararlı vitaminleri kaybetmektedir. Fırında pişirilmesi önerilen somonu, zeytinyağı ve çeşitli baharatlar ile lezzetlendirebilirsiniz.
Görsel zevkinize hitap etmesi açısından, somonu fırında pişirirken yanına birkaç sebze çeşidi koyarak hem tadını hem de görüntüsünü güzelleştirebilirsiniz.
Şarabın yanına yakışan en iyi balık
Restoranlarda veya evlerde, şarabın yanında tüketilecek yemek ve aperatiflerin seçimine dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü şarap tadı yoğun olan alkollü bir içecektir. Yanında nelerin yenileceği diğer içeceklere göre daha önemlidir. Antalya Balıkevi olarak sizlere şarabın yanında en iyi gidecek balık çeşitlerinden olan somonu tüketmenizi öneririz.
Somon lezzeti ile şaraplarınıza en iyi eşlik edecek olan etlerdendir. Şarap ve somon kombinasyonunu, özel akşam yemeği seçeneklerinizin arasına koyarak, keyifle tadını çıkartabilirsiniz.
Kılçık problemi yok denecek kadar az
Kılçık, genellikle balıkların diğer et ürünlerine oranla daha az tercih edilmesinde önemli rol oynayan etkenlerden biridir. Özellikle çocuklar için dikkat edilmesi gereken kılçık problemi üstünde, anne ve babalar özenle durmaktadır. Bu durumun, büyük balıklardan ziyade küçük balıklarda daha çok yaşandığı görülmektedir. Çipura, levrek, kalkan gibi büyük deniz ürünlerinden biri olan somon, aynı zamanda kılçık problemi yaşanabilecek nadir balık çeşitlerindendir.
Antalya Lara Balık Restaurantlarında ya da evinizde, tazeliğine dikkat ederek çocuklarınız ve kendiniz için güvenle tüketebilirsiniz.
Yeşilliklerin yanında farklı bir tat dokusu arayanlara
Salataların vazgeçilmez malzemesi
Özellikle; roka, marul, yeşil soğan ve maydanoz gibi yeşilliğin bol olduğu salata çeşitlerine oldukça yakışan somon, pek çok restoran menüsünde yerini almıştır. Spor sonrası sağlıklı alternatif seçeneklerinden bir tanesi olan bu tarz somonlu salatalar, hem içerisindeki doğal yağ ile vücudunuzun ihtiyacını karşılayacak, hem de doyurucu özelliği ile sizi gün boyu tok tutacaktır.
Peynirle farklı bir damak lezzeti oluşturan somonu, ayrıca peynir ile yapılan salataların yanında da tercih edebilirsiniz. Böylelikle daha önce bir arada düşünmediğiniz lezzetleri bir araya getirerek farklı tarifler denemiş olacaksınız.
Yemek masalarının kırmızı rengi
Somon eti, diğer deniz ürünlerinden farklı olarak kırmızı ve turuncu arası bir renge sahiptir. Balık tezgâhlarında dikkat çeken bu özelliği ile bizlere göz kırparak, merak duygularımızı ortaya çıkarır. Aynı zamanda şekil itibari ile diğer balık çeşitlerinden farklı bir görünüme sahiptir. Somon, yemek masalarına bu özellikleri ile renklilik katarak, keyifli dakikalar geçirmenize yardımcı olmaktadır.
Somonu fırında çok fazla bekleterek, sahip olduğu vitaminleri ve harika rengi kaybetmemesini tavsiye ederiz.
Antalya Lara Balık Restaurantlarından Antalya Balıkevi’nin menüsünde sıklıkla görebileceğiniz, mavi suların lezzetli et çeşitlerinden biri olan vitamin deposu somona, Antalya mezeler ile akıllarda yer edinmiş Hibeş mezesi eşliğinde, günlük hayatınızda bol bol yer vermeyi unutmayın!