Sevgililer Günü nedir? Sevgililer Günü, romantik aşkı, dostluğu ve hayranlığı kutlamak için her yıl düzenlenen bir festivaldir. Her yıl 14 Şubat’ta insanlar bugünü partnerlerine, ailelerine ve arkadaşlarına sevgi mesajları göndererek kutlarlar. Çiftler Sevgililer Günü kartları ve çiçekleri göndererek birbirlerine olan aşklarını onurlandırmak için birlikte özel zaman geçirirler.

Çoğu ülkede Sevgililer Günü kutlanırken, farklı kültürler bu festival için kendi geleneklerini geliştirdiler. Sevgililer Günü, dünyanın bazı yerlerinde romantik çiftler yerine aile üyeleri ve arkadaşlar arasındaki sevgiyi ifade etme günü olarak görülmektedir.

Birçok çift Sevgililer Günü’nü akşam yemeği veya özel ev yemeği ile kutlamayı tercih eder. Birçok restoran Sevgililer Günü yemeği promosyonları sunar. Yiyecekler genellikle kalpler ve çiçekler gibi sevgi sembolleriyle sunulur. Bir başka popüler Sevgililer Günü aktivitesi, güzel bir yerde lüks bir otelde kalmak, bir çiftin her şeyden uzaklaşmasını ve birlikte kaliteli zaman geçirmesini sağlamaktır. Evlilik teklifleri de Sevgililer Günü’nde popülerdir ve genellikle sevgilerini ve bağlılıklarını ifade etmek için mükemmel bir gün olarak seçilir. Bazı evlilik teklifleri, bir dağın tepesine çıktıktan sonra veya bir ilan panosuna mesaj yayınladıktan sonra çok yaratıcı bir şekilde sunulur. Yöntem ne olursa olsun, Sevgililer Günü’nde yapılan evlilik teklifleri genellikle romantik ve akılda kalıcıdır.

Bu Sevgililer Günü’nde sevdiklerinize hangi yemekleri pişireceğinizden emin değil misiniz? Klasik menümüzden ilham alın ve baştan sona özel bir sevgililer günü yemek menüsü oluşturun.

Hazırsanız ‘Seni Seviyorum’ Demenin 5 Lezzetli Yolu nedir öğrenelim.

sevgililer günü menüsü

Başlangıç: Girit Ezme

Ezine Beyaz Peynir, Fesleğen, Fındık, Zeytinyağı malzemeleri kullanılarak oluşturulan Girit Ezme, sevgililer günü yemeği başlangıcı için lezzetli bir seçim olacaktır. Mutfaklarınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes Antalya Balıkevi mezesi, damak tadınızı zenginleştirecek. Peynir lezzetini fesleğen ile buluşturan Girit Ezme, pek çok tat dokusuyla farklı bir uyum yakalayabilir.

Antalya Balıkevi olarak sizlere tavsiyemiz malzemelerinizi taze ürünlerden hazırlamanızdır. Özellikle peynir seçiminde oldukça dikkatli olmalısınız.

Gelelim Girit Ezme tarifine. Öncelikle Ezine Beyaz Peyniri kâseye alın. Zeytinyağını ekleyerek çatal yardımıyla peynirleri ezin. Küçük parçalara ayırdığınız fındıkları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak ince ince kıydığınız fesleğeni ekleyin. Biraz daha yumuşak olmasını isterseniz bir miktar daha zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. Daha sonrasında sevgililer gününe uygun bir servis tabağı ile sunabilirsiniz.

Sevgililer Günü’nde zamanınızı harcamadan pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu lezzet ile sevdiklerinize hiç tatmadıkları Girit Ezme deneyimini yaşatın.

Taze ve keyifli bir lezzet

Salata: Avokadolu Yeşil Salata

Sevgililer günü yemek menüsünde masanızı güzelleştirecek salata çeşitlerimizden biri olan Avokadolu Yeşil Salata, Göbek Marul, Roka, Kırmızı Marul, Kıvırcık, Maydanoz, Domates, Salatalık, Turp, Avokado ve Zeytinyağı ile oluşturulmaktadır. Siz de mutfaklarınızda mevsimin en taze yeşillikleri ile harika bir lezzet ortaya çıkartabilirsiniz. Avokadonun mevsim yeşillikleri ile olan birlikteliğinden doğan bu tat, sevdiklerinizin gözünde kırmızı kalpler çıkartacak.

Avokadolu Yeşil Salata için yapmanız gerekenler öncelikle mevsim yeşilliklerini özenle yıkamak ve kurutmaktır. Daha sonrasında Avokado dışında geniş salata tabağınıza bütün malzemeleri küp küp doğrayın. En son avokadonuzu salatanızın üzerine dilimleyin ve hazırladığınız zeytinyağı sosu ile harmanlayın. Ve işte artık yemek için özenle hazırladığınız Avokadolu Yeşil Salata’nızı sevgililer günü masanıza alabilirsiniz.

Sevgililer Günü’nde hazırlayacağınız Antalya Balıkevi lezzetlerini @antalyabalikevi etiketi ile bizimle paylaşmayı unutmayın!

paçanga böreği tarifi

Ara Sıcak: Paçanga Böreği

Bizim kültürümüze ait ara sıcaklardan biri de Paçanga Böreğidir. Yufka, Pastırma, Kaşar Peyniri ile hazırlanarak masalarımıza gelen, özenle hazırlanmış nefis lezzetlerdendir.

Paçanga Böreği hazırlamak için öncelikle yufkaları üst üste serin, sonra sekiz eşit parçaya bölün ve üçgen yufka parçaları elde edin. Yufkaları hazırladıktan sonra derin bir kâsenin içerisinde; bir su bardağı kaşar peyniri rendesini, doğranmış pastırmaları, 1 adet iç kısmı ayıklanmış, kabuğu soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış domatesi ve 2 adet küçük küçük doğranmış yeşil biberi ekleyerek karıştırın. Üçgen yufka parçalarını düz bir zemin üzerinde açın. Daha önce karıştırılan iç malzemeleri üçgenin geniş kısmına gelecek şekilde, her bir parçaya eşit olacak biçimde yerleştirin. Yufkaları kenarlarından katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkaların en uç kısmını dağılmaması için su ya da sıvı yağ ile ıslatıp kapatın. Bu şekilde hazırladığınız paçanga böreklerini, derin bir tencerede kızgın sıvı yağ içerisinde altın sarısı olana kadar kızartın.

Ellerinizle yaptığınız çıtır çıtır paçanga böreği masanıza gitmek için hazır.

Ana Yemek: File Bademli Mercan

File Bademli Mercan, Sevgililer Günü’nde hazırlanacak ana yemek için oldukça keyifli bir seçim olacaktır. Antalya Balıkevi’nin sevilen favori lezzeti File Bademli Mercan’ı mutfaklarınızda yapmak için tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Öncelikle jülyen kesilmiş soğanlarınızı bir tava yardımı ve hafif yağ ile karamelize edin.  Daha sonra soğanların içerisine file bademlerini koyun ve bir süre daha kavurun. Hazırladığınız bu lezzete birkaç damla limon ve isteğe göre soya sosu ekleyin. Diğer taraftan taze mercanınızı temizleyin ve hafif yağlı tavada kızartın. Servis tabağına aldığınız mercanın kuyruk kısmına file bademli ve soğanlı sosunuzu yerleştirin.

Sevdiklerinizi mutlu edeceğiniz bu lezzet sizin de favorilerinizden olacak.

romantik yemek menüsü

Antalya Balıkevi misafirlerinin favori tatlısı

Tatlı: Cevizli İncir Tatlısı

Sevgililer günü gecesini sonlandırmanın en keyifli yolu tabii ki enfes bir tatlı yemekten geçer. Antalya Balıkevi misafirlerinin favori tatlılarından olan Cevizli İncir Tatlısı bugüne çok yakışacak. Hazırsanız sevgililer günü yemek menünüzde yer alacak bu harika tarifi uygulamaya başlayın.

Öncelikle kuru incirleri küçük boyutlarda kesin. Taze cevizleri, mutfak robotunda iri parçalar halinde çekin. Dilerseniz fındık veya damak zevkinize uyacak diğer kuruyemişleri tarife dahil edebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz kuru incir ve ceviz karışımını bir tavaya alın ve orta ateşte tereyağı ile kavurmaya başlayın. Sonrasında pişen karışıma krema ve bal ekleyin. Bir süre dinlendirdiğiniz Cevizli İncir Tatlısı’nı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Antalya Balıkevi ailesi olarak sevdiklerinizle geçireceğiniz bu özel günde sizlerin yanında olmak istedik. Sevgililer Günü’nde hazırlayacağınız Antalya Balıkevi lezzetlerini @antalyabalikevi etiketi ile bizimle paylaşmayı unutmayın!

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir