Sadece Soframızda Değil Tüm Alanlarımızda Özen
Restoran seçiminde genellikle lezzetli yemeklerin yanı sıra konseptine ve ortamına da dikkat ederiz. Çünkü yemeklerin lezzeti ve dekorasyonu kadar restoran içerisinde bulunan diğer alanlar da oldukça önemlidir. Gittiğiniz bir restoranda mutfak düzenini veya depolama alanlarını hiç merak etmiş miydiniz? Antalya Balıkevi olarak değerli çalışanlarımız ve misafirlerimizin kendilerini güvende hissedebilecekleri birçok sağlık ve hijyen kurallarını en üst düzeyde tutuyoruz. Hammadde alımından servis yapılması aşamasına kadar ki tüm süreçlerde gıda güvenliğine, saklama koşullarına, temizlik ve hijyen kurallarına uygun işlemleri titizlikle yerine getiriyoruz.
Siz değerli misafirlerimize, işletmemizin personel hijyeni ve depolama alanları konusunda gösterdiği hassasiyeti bu yazımızda aktarmaya çalıştık.
Gıdaları Nasıl Depoluyoruz?
Öncelikle doğru saklama yöntemlerini belirlemenin yiyeceklerin ömrünü ve tazeliğini uzattığının bilincinde olarak saklama yöntemlerimizi gıda mühendisimiz ile birlikte belirliyoruz. Mutfağımıza aldığımız her ürünün kontrollü şekilde alınmasını sağlıyor, depolanacak ürünlerin ambalajlarını dahi temizliyor ve dezenfekte ediyoruz. Üretim, depolama ve servis süreci, sıcaklık, süre, nem vb. koşullarının kontrollü olması konusunda çok hassas davranıyoruz. Depolarımızda yer alan yiyecekleri ürün adı, gıda güvenliği bilgileri, son kullanma tarihi ve sıcaklık standartlarına göre etiketliyoruz. En iyi uygulamaların yapıldığından emin olduktan sonra misafirlerimize hizmet ediyoruz.
İşletmemizde kullanılan üç farklı depolama alanı vardır. Bunlar; kuru gıda deposu, soğuk depo ve alkol depolarıdır. Restoranımızda çalışan her mutfak personeli ortak kullanılan depoların düzeni ve kontrolünden sorumludur. Çünkü biliyoruz ki mutfakta disiplin önce depolamadan başlar. Çalışan her personelimiz bu konuda oldukça bilinçlidir. Her vardiyanın başında ve sonunda depolama alanlarının sıcaklığı düzenli olarak kontrol edilmektedir. Doğru depolama avantajı ve düzenli kontroller sayesinde oluşabilecek israfın ve gıda kaynaklı hastalıkların önüne geçmiş oluyoruz. Gıda güvenliği ve depolama alanları, restoranımızın operasyonları için kritik öneme sahiptir. Bu nedenle sakladığımız ve servis ettiğimiz gıdaların güvenli ve kaliteli kalmasını sağlamak için önemli tedbirler alıyor, bu konuda yol gösterici hizmet veriyoruz.
Alkol Depoları
Menümüzde her müşterimizin beklentisini karşılayacak alkol çeşidi mevcuttur. Giriş bölümümüzde seçkin tattaki şaraplar için özel olarak yapılmış bir şarap vitrini yer almaktadır. Alkollerin tadını ve aromasını korumak için mümkün olan kuralları bilmek ve dikkatli bir şekilde uygulamak çok önemli. Hemen hemen tüm alkollerin güneş ışığıyla temas etmeyen serin bir yerde muhafaza edilmesi gerekir. Aksi takdirde kimyası bozulabilir. Antalya Balıkevi olarak menümüzde bulundurduğumuz tüm alkol çeşitlerini doğru koşullarda sakladığımız bir alkol deposuna sahibiz. Diğer depolarımızda da olduğu gibi düzenli aralıklarla personelimiz tarafından bu depolar kontrol edilir.
Personel İhtiyaç Alanları
Her mutfağın personelin işe ve molalara hazırlanmaları için ayrı bir alana ihtiyacı vardır. İşletmemizin de içerisinde personelimizin ihtiyaçlarına yönelik bazı alanlar mevcut. Bunlar; kadın-erkek soyunma ve dinlenme odaları, ütü odası ve çamaşır odasıdır. Bir işletmenin profilini oluşturan unsurlar arasında en önemlisi personeldir. Personelin işlerine nasıl hazırlandıkları mutfak verimliliğine ve güvenliğine büyük katkıda bulunur. Mutfak personelinin, garsonların, şefin ve karşılama görevlisinin sadece becerileri değil kıyafetleri de kusursuz olmalıdır. Dolayısıyla personelimizin ihtiyaç duyduğu zaman çamaşır odasını ve ütü odasını tüm olanaklarıyla kullanabilmesi gerekir.
Antalya Balıkevi olarak personel alanları, gıda ve alkol depoları ile alakalı merak ettiklerinizi bizimle sosyal medya mecralarımız üzerinden iletişime geçerek sorabilirsiniz.