Tel Kadayıflı Karides Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Karides, kabuklu deniz mahsulleri arasında en ilgi çeken deniz canlılarından bir tanesidir. Gerek sahip olduğu görüntü gerekse lezzeti ile beyaz et severlerin vazgeçilmezidir. Soğuk mavi sularda yaşamayı seven karides, aynı zamanda oldukça bereketli ve sağlıklıdır da. Omega 3, protein ve D vitamini açısından zengin olmasından dolayı, uzmanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilen deniz mahsulleri arasında yer alır. Özellikle çocukların öğünlerine eklenmesi gereken önemli bir protein kaynağıdır.
Dünya genelinde adını; Akdeniz karidesi, Çil karides veya Oluklu karides olarak duyabileceğimiz karidesi, dört mevsimin hemen hemen pek çok ayında taze bulmak mümkündür. Kalorisi oldukça az olan bu deniz mahsulüne, diyetisyenler ve diyet yapanlar günlük menülerinde sıkça yer vermektedir. Ayıklanması zahmetli olan karidesin, özen ve dikkatle temizlenmesi gerekirken diğer taraftan pişirme tekniği olarak ızgara ya da tavada pişirilmesi önerilmektedir.
Bugün karidesi farklı tarifler ile denemek isteyenleri, Antalya sağlıklı yemek lokasyonlarından biri olan Antalya Balıkevi’nin muhteşem lezzetlere sahip menüsünde yer verdiğimiz Tel Kadayıflı Karides ile tanıştıracağız. Hem çıtır çıtır hem de nefis bir lezzet arayanlar, yazımızı okumaya devam etsin lütfen!
Enfes karides çıtırlığı
Antalya sağlıklı yemek yerleri arayan Antalya Balıkevi misafirlerinin müdavimi olduğu Tel Kadayıflı Karides, alışılmışın dışında farklı damak tatları arayanların deneyebileceği bir lezzettir. Karides etinin sahip olduğu nefis doku ve tel kadayıfın tarifi imkânsız çıtırlığı bir araya gelince ortaya böylesine harika bir lezzet çıkmasına çok şaşıracaksınız.
Karides Güveç hepimizin bildiği, gördüğü ve tattığı bir lezzettir. Restoranlara gidildiğinde seçenekler arasında ilk o tercih edilir. Fakat karidesin farklı ve oldukça lezzetli versiyonlarını menülerde bulmak mümkündür. Tel Kadayıflı Karideste bu versiyonlardan bir tanesidir. Antalya’nın en iyi balık restoranı Antalya Balıkevi, yanında nefis sosu ile servis ederek size daha önce deneyimlemediğiniz bir yemek deneyimi ve görsel şölen sunmaktadır. Damak tadınızı geliştirmek istiyorsanız Tel Kadayıflı Karides gibi farklı tatları deneyebilirsiniz.
Antalya Balıkevi şefleri, dünya mutfağında yer alan özel tatları, kültürümüze ait lezzetler ile bir araya getirerek, keyifli ve lezzet dolu hem tanıdık hem de yepyeni bir harman ortaya çıkarmaktadırlar. Özellikle kendi kültürümüzü çok iyi tanıdıklarını, farklı damak zevklerine hazırladıkları tarifler ile görmeniz mümkündür. Tel Kadayıflı Karides, Antalya Balıkevi şeflerinin hazırlamış olduğu o harman lezzetlerden sadece bir tanesidir. Kendi el lezzetlerini ve gastronomik bilgi birikimlerini yansıttıkları ruhu olan tabaklar, bu lezzet ile de masanıza eşlik eder.
Antalya’nın en iyi balık restoranı ile Tel Kadayıflı Karides yapın!
Tel Kadayıflı Karides, evde daha çok vakit geçirdiğimiz bu zamanlarda mutfağınızda deneyebileceğiniz harika Antalya Balıkevi tariflerindendir. Gelin birlikte bu nefis lezzetin nasıl hazırlanabileceğine bir bakalım.
Tazeliğinden emin olduğunuz karideslerinizi kabuklarından ayırın. Daha sonra sevdiğiniz baharatlar ile tatlandırarak bir süre dinlenmesi için beklemeye alın. Onlar dinlenirken diğer taraftan karidesleri saracağınız kadayıfları hazırlamaya başlayabilirsiniz. Karidesler dinlendikten sonra, hazırlamış olduğunuz tel kadayıflarınızdan bir tutam alarak karideslerinizi tek tek sarmaya başlayın. Burada karideslerin kadayıfa yapışmasını sağlamak için yumurta akından yardım alabilirsiniz.Tüm bu işlemlerin bitmesinin ardından karidesleri ister tavada kızartabilir isterseniz de 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirebilirsiniz. Bizim sizlere önerimiz, daha sağlıklı ve masum ayrıca daha besleyici olması açısından fırında pişirmenizdir.
Tel Kadayıflı Karides hazırlarken dikkat etmeniz gereken noktalardan bir tanesi de karidesleri çok pişirmemenizdir. Kadayıflardan dolayı oluşacak hafif kuru dokuyu, içerisinde yer alan karideslerin sulu yapısı ile birleştirmeniz önemli püf noktasıdır. Fırında veya tavada çok pişirdiğiniz takdirde kuru ve yemesi zor bir yemek ile karşılaşmanız mümkündür.
Antalya’nın en iyi balık restoranı Antalya Balıkevi’nin tarifi ile pişirmiş olduğunuz karidesler, artık pek çok dünya mutfağında lezzeti ile damaklarda yer edinmiş “Tel Kadayıflı Karides”tir. Mutfağınızda böylesi keyifli tarifleri deneyerek hem farklı yeteneklerinizi keşfetmiş hem de damak zevkinize yenilikler katmış olacaksınız. Aynı zamanda sağlığımızın kıymetini daha çok bilmeye başladığımız şu günlerde, bu harika ve besleyici lezzete yer vererek kendiniz için mutluluk kaynağı yaratabilirsiniz.
Bugün sizlere keyifli ve bir o kadar da lezzetli bir tarif verdik. Evde yapabileceğiniz bu enfes yemeği harika bir akşam yemeği masasında ara sıcak olarak hazırlayabilirsiniz. Yanına taze mevsim yeşillikleri ile bir salata hazırlayarak aynı zamanda ana yemek olarakta tüketebilirsiniz.
Denediğiniz Antalya Balıkevi lezzetlerini sosyal medya hesaplarınızdan bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Afiyet Olsun!