Antalya Balıkevi Klasiği: Kremalı Pazı Sarması
Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi; yemyeşil doğası, enfes yemekleri ve hırçın denizi ile bizleri kendine hayran bırakan bir güzelliğe sahiptir. Gezi severlerin tatil planlarında yer alan bu muhteşem bölge, aynı zamanda sıcak ve samimi insanlara ev sahipliği yapmaktadır. Karadeniz; tarihe imza atan önemli güzellikleriyle, ülke dışından pek çok yabancı misafiri ağırlayarak, sahip olduğu değerleri uluslararası düzeyde yer alan insanlar ile paylaşmaktadır. Bahar yaklaşırken ufak ufak tatil planları yapmaya başlayacaklar için küçük bir tavsiye vermek gerekirse; Uzungöl, Sümela Manastırı, Ayder Yaylası, Fırtına Deresi… gidip görüp gezilmesi gereken yerlerin ilk sıralarında yer almaktadır.
Karadeniz’den gelen lezzetler
Böylesine güzel doğa manzaralarına sahip Karadeniz Bölgesi’nin mutfağına ve harika lezzetlerine değinmeden geçmek olmaz. Farklı damak tatlarına hitap eden, muhteşem yemeklerin bulunduğu Karadeniz mutfağı, gidenlerin unutamadığı lezzet sırları ile doludur. Gitmeden dahi adını sık sık duyduğumuz, sosyal medya mecralarında ağzımız sulana sulana izlediğimiz bu yemekler, Karadeniz’in olmazsa olmazıdır. Sizlere; Pazı Sarma, Hamsi Tava, Mıhlama, Laz Böreğini… muhteşem Karadeniz manzarası eşliğinde, tatmadan ayrılmamanızı tavsiye ederiz.
Peki gidemeyenler için bir öneriniz yok mu seslerini duyar gibiyiz. Tabii ki onları da unutmadık. Özellikle balık ve balık eti ile yapılan lezzetleri tercih edenlere, güzel bir yemek ve mekân önerimiz var. Türkiye’nin eşsiz güzelliklerini her noktasında görebileceğiniz Antalya şehri, bildiğiniz üzere sahip olduğu çeşitlilik itibariyle görenleri kendine hayran bırakan bir lokasyona sahiptir. Böylesine muhteşem özellikleri içinde barındıran şehrin, yemek lezzetleri nasıl olur bir de siz düşünün. Yukarıda bahsettiğimiz mekân ve lezzet önerimize gelecek olursak, Karadeniz’e gidemeyenler için Antalya’nın en iyi balıkçı restoranlarından biri olan Antalya Balıkevi’nin menüsünde yer alan Kremalı Pazı Sarmasını gönül rahatlığıyla yemenizi öneririz. Mevsiminde toplanmış pazı ve günlük tazeliğe sahip deniz ürünlerinin bir araya gelmesi ile masalarınıza sunulan bu harika lezzeti, bir kere tattınız mı tekrar tatmak isteyeceksiniz.
Usta ellerden masalarınıza
Pazı Sarması, hepimizin mutfağında severek pişirdiği, annelerin vazgeçilmez yemeği olarak akıllarda yer edinmiş geleneksel lezzetlerin başında gelir. Antalya Balıkevi, Antalya’nın en iyi balıkçı restoranı olarak klasikleşmiş geleneksel tatları, farklı kültür ögeleri ile harmanlamakta ve ortaya çıkan lezzeti en iyi hali ile misafirlerine sunmaktadır. Antalya Balıkevi’nin son dokunuşlarını tadında hissedeceğiniz Kremalı Pazı Sarması, bilindik lezzetinin dışında, farklı lezzetlendirme teknikleri ile hazırlanarak pişirilmektedir. Usta şeflerin el lezzetini ilk çatalda alacağınız, bu harika tat noktalarına sahip yemeği, masanıza söyleyerek keyifli dakikaların tadını çıkarın.
Antalya’nın en iyi balıkçı restoranları sıralamasında hep en yukarıda gördüğümüz Antalya Balıkevi, geleneksel tatların dışında, sıra dışı ve daha önce tadılmamış lezzetlere de ev sahipliği yapmaktadır. Kremalı Pazı Sarması bunlardan sadece bir tanesidir. Keyifli dakikalar yaşayacağınız, lezzet ile hizmetin bir arada olduğu bu balık restoranı; mezelerden ara sıcaklara, ana yemekten tatlılara uzanan, dolu dolu bir menü çeşitliliğine sahiptir. Antalya Balıkevi, sahip olduğu kültürel yemek birikimini, misafirlerine farklı mutfak deneyimi yaşatarak yansıtmaktadır.
Tadılmamış ve daha önce bir araya getirilmeyen lezzetleri kullanarak, usta aşçıların gözünden yeni harmanlanmış tatlar çıkaran Antalya Balıkevi, favori yemeklerinden biri olan Kremalı Pazı Sarma ile misafirlerinin ilgisini çekmektedir. Pazı, Surimi, Karides, Ahtapot, Karabiber, Pul Biber, Kekik, Kaşar Peynirinin birleşiminden oluşan bu harika lezzet, deniz ürünleri ile ortaya farklı bir harmoni çıkarmaktadır. Ara sıcaklarda tercih edebileceğiniz alternatiflerden olan Kremalı Pazı Sarma, yemek boyunca tadı damağınızda kalacak bir güzellikte.
Antalya Balıkevi’nin nefis lezzetleri ile buluşmak için bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Lezzet ile kalın.