Gıda Güvenliği
Gıda Mühendisimiz Ayça Arda kontrolünde gıda güvenliği için aldığımız önlemler!
- Hammadde alımından müşteriye servis yapılması aşamasına kadar tüm süreçlerin hem gıda güvenliğine hem de temizlik ve hijyen kurallarına uygun olarak yapılmasına özen gösteriyoruz.
- Personel hijyeninin en üst düzeye çıkarılmasını ve kontrolünü sağlıyoruz. Tüm personelimiz Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hijyen eğitimlerini tamamlamış ve hijyen belgelerini almışlardır.
- Mutfağa alınan her ürünün, üretim süreçlerinin sıcaklık, süre, nem vb. koşullarının, servis süreci ve depolama süreçlerinin kontrolünü takip ediyoruz.
- Depolanacak ürünlerin ambalajlarının dahi temizlenmesini ve dezenfekte edilmesini sağlıyoruz.
- Sebze ve balık soğuk depolarımızın içlerini sürekli olarak ozonlu sistemle dezenfekte ediyoruz.
- Buz üretme makinamıza gelen suyu özel arıtma sisteminden geçirip sonrasında ozon ile dezenfekte ediyoruz.
- Mutfağa mutfak personeli harici kimsenin kesinlikle girmemesi, girmesi gerekiyorsa eğer hem Covid-19 hem de diğer mikroorganizmalar ve hastalıklar bakımından değerlendirilerek gerekli koruyucu ekipmanlar ile girebilmesini sağlıyoruz.
- Gıda dezenfektan işlemleri için herhangi bir kimyasal uygulama yapmadan, tüm sebze ve meyveleri Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı onaylı ozonlu dezenfeksiyon uygulaması, UV-C ışın desteği gibi yöntemler ile arındırıyoruz.
Aldığımız Sağlık ve Hijyen Önlemleri
Siz değerli misafirlerimize Antalya Balıkevi deneyimini en güvenli şekilde sunmak adına hayata geçirdiğimiz sağlık ve hijyen önlemlerimizi keşfedin.
- Restoranımızı düzenli olarak yüksek hijyen önlemleriyle dezenfekte ediyoruz.
- Ortak kullanım alanlarımızda özel dezenfektan aparatlar bulunduruyoruz.
- Kapalı alanlarımızı, havalandırma sistemiyle düzenli olarak havalandırıyoruz.
- Tüm çalışanlarımızın sağlık kontrollerini periyodik olarak takip ediyoruz.
- Yemek ve servis masalarımızda yer alan örtüleri, dezenfekte ediyoruz.
- Mutfak dezenfeksiyonunu UVC ışınları ile sağlıyoruz.
- Tüm sebze ve meyvelerimizi Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı onaylı ozonlu dezenfeksiyon yöntemi ile dezenfekte ediyoruz.
- 1,5 metre sosyal mesafemizi koruyabilmek adına masalarımızı yeniden konumlandırıyoruz.
Koronavirüs Riskine Karşı 14 Kural
- Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovarak yıkayın.
- Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun.
- Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın. Mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın.
- Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının.
- Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın.
- Yurt dışı seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin.
- Yurt dışından dönüşte ilk 14 günü evinizde geçirin.
- Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın.
- Kıyafetlerinizi 60-90°C’de normal deterjanla yıkayın.
- Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin.
- Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yaşlılar ve kronik hastalığı olanlarla temas etmeyin, maske takmadan dışarı çıkmayın.
- Havlu gibi kişisel eşyalarınızı ortak kullanmayın.
- Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin.
- Düşmeyen ateş, öksürük ve nefes darlığınız varsa, maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurun.