|
üst

Covid-19 Önlemler

Gıda Güvenliği

Gıda Mühendisimiz Ayça Arda kontrolünde gıda güvenliği için aldığımız önlemler!

  • Hammadde alımından müşteriye servis yapılması aşamasına kadar tüm süreçlerin hem gıda güvenliğine hem de temizlik ve hijyen kurallarına uygun olarak yapılmasına özen gösteriyoruz.
  • Personel hijyeninin en üst düzeye çıkarılmasını ve kontrolünü sağlıyoruz. Tüm personelimiz Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hijyen eğitimlerini tamamlamış ve hijyen belgelerini almışlardır.
  • Mutfağa alınan her ürünün, üretim süreçlerinin sıcaklık, süre, nem vb. koşullarının, servis süreci ve depolama süreçlerinin kontrolünü takip ediyoruz.
  • Depolanacak ürünlerin ambalajlarının dahi temizlenmesini ve dezenfekte edilmesini sağlıyoruz.
  • Sebze ve balık soğuk depolarımızın içlerini sürekli olarak ozonlu sistemle dezenfekte ediyoruz.
  • Buz üretme makinamıza gelen suyu özel arıtma sisteminden geçirip sonrasında ozon ile dezenfekte ediyoruz.
  • Mutfağa mutfak personeli harici kimsenin kesinlikle girmemesi, girmesi gerekiyorsa eğer hem Covid-19 hem de diğer mikroorganizmalar ve hastalıklar bakımından değerlendirilerek gerekli koruyucu ekipmanlar ile girebilmesini sağlıyoruz.
  • Gıda dezenfektan işlemleri için herhangi bir kimyasal uygulama yapmadan, tüm sebze ve meyveleri Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı onaylı ozonlu dezenfeksiyon uygulaması, UV-C ışın desteği gibi yöntemler ile arındırıyoruz.

Aldığımız Sağlık ve Hijyen Önlemleri

Siz değerli misafirlerimize Antalya Balıkevi deneyimini en güvenli şekilde sunmak adına hayata geçirdiğimiz sağlık ve hijyen önlemlerimizi keşfedin.

  • Restoranımızı düzenli olarak yüksek hijyen önlemleriyle dezenfekte ediyoruz.
  • Ortak kullanım alanlarımızda özel dezenfektan aparatlar bulunduruyoruz.
  • Kapalı alanlarımızı, havalandırma sistemiyle düzenli olarak havalandırıyoruz.
  • Tüm çalışanlarımızın sağlık kontrollerini periyodik olarak takip ediyoruz.
  • Yemek ve servis masalarımızda yer alan örtüleri, dezenfekte ediyoruz.
  • Mutfak dezenfeksiyonunu UVC ışınları ile sağlıyoruz.
  • Tüm sebze ve meyvelerimizi Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı onaylı ozonlu dezenfeksiyon yöntemi ile dezenfekte ediyoruz.
  • 1,5 metre sosyal mesafemizi koruyabilmek adına masalarımızı yeniden konumlandırıyoruz.

Koronavirüs Riskine Karşı 14 Kural

  1. Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovarak yıkayın.
  2. Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun.
  3. Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın. Mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın.
  4. Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının.
  5. Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın.
  6. Yurt dışı seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin.
  7. Yurt dışından dönüşte ilk 14 günü evinizde geçirin.
  8. Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın.
  9. Kıyafetlerinizi 60-90°C’de normal deterjanla yıkayın.
  10. Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin.
  11. Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yaşlılar ve kronik hastalığı olanlarla temas etmeyin, maske takmadan dışarı çıkmayın.
  12. Havlu gibi kişisel eşyalarınızı ortak kullanmayın.
  13. Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin.
  14. Düşmeyen ateş, öksürük ve nefes darlığınız varsa, maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurun.